top of page
  • Writer's picturehuisartsenpraktijkbac

Corona vaccinaties

Updated: Apr 2, 2021

Binnenkort gaan we van start met het geven van de eerste corona vaccinaties. De oproepen zijn inmiddels verstuurd. De overheid heeft de vaccinatievolgorde bepaald. Hier hebben wij verder geen invloed op.


Als u al gevaccineerd bent, kunt u dit bericht als niet verzonden beschouwen. U kunt uw vaccinatie niet doorgeven aan iemand anders.


Op de volgende datums gaan wij prikken :


Maandag 12-04-2021 Dinsdag 13-04-2021

Maandag 19-04-2021 Dinsdag 20-04-2021


De vaccinaties gaan op afspraak. U kan gebruik maken van vaccinatieplanner.nl. In de uitnodigingsbrief staat beschreven hoe dat moet.


Let op! Onder de barcode staat een nummerreeks. Deze reeks getallen kan u invullen bij het kopje patiëntennummer.


Kom niet te vroeg naar de afspraak. Voor iedereen die een afspraak heeft, hebben we een vaccin. U maakt tegelijk met de eerste afspraak óók een tweede afspraak voor drie maanden later. Als u in de afgelopen 6 maanden een positieve coronatest heeft gehad is het advies van

de gezondheidsraad wél het vaccin te laten prikken. U heeft dan aan één prik voldoende.

Omdat het vaccin nieuw is, moet u na de vaccinatie 15 minuten blijven wachten. Als er ernstige bijwerkingen ontstaan, gebeurt dat in dit kwartier. En kunnen wij gelijk ingrijpen. Het betekent wel dat iedereen langer aanwezig is op de praktijk.


Mogelijke bijwerkingen

Het kan zijn dat u een tot twee dagen niet lekker bent met eventueel koorts. Voor uitgebreide informatie verwijzen we u graag naar de websites van de Rijksoverheid en Thuisarts.nl.

Omdat de prik in de spier wordt gegeven, kan er een bloeding ontstaan na de prik. Het is belangrijk om goed af te drukken na het prikken om een bloeding te voorkomen. Precieze instructies per middel staat op thuisarts.nl. Met name als u een van de nieuwere bloedverdunners gebruikt (DOAC zoals rivaroxaban , edoxaban , apixaban of dabigatran) is het belangrijk om dit goed te lezen.


122 views

Comments


bottom of page