Gecombineerde Leefstijl Interventie
Gezondheidscentrum Buytenwegh
Kentgensplein 26E
2717HS Zoetermeer
079-3213443
Voor spoed toets 1
Na 17:00 uur: 079-3431600
Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus type 2 wordt ook wel ‘ouderdomssuiker’ genoemd. Die naam klopt niet, want ook jongere mensen kunnen met de ziekte te maken krijgen. Bij diabetes produceert uw alvleesklier te weinig insuline. Die stof heeft uw lichaam nodig om koolhydraten (suikers en zetmeel) te verteren. Het gevolg is dat het suikergehalte in uw bloed te hoog is.
Veel mensen met diabetes krijgen te maken met de bijkomende lichamelijke gevolgen van het hoge suikergehalte in hun bloed. Vooral als dit jarenlang duurt. Veel voorkomende nare gevolgen zijn bijvoorbeeld problemen met uw ogen, hart- en vaatziekten, nieren die minder goed werken en voetproblemen.
De diagnose diabetes mellitus type 2 verandert uw leven. Meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken, rekening houden met uw beperkingen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Er komt veel op u af. Lichamelijk, maar ook emotioneel.
Ketenzorg
De samenwerkende medische en paramedische zorgverleners in de ketenzorg bij diabetes helpen u hierbij.
Wij ondersteunen u en geven u advies hoe u met de ziekte kunt omgaan. In deze folder leggen we uit wat u zelf kunt doen, wat wij voor u kunnen betekenen en hoe we daar afspraken over kunnen maken.
Meer informatie
​
-
Uitgebreide informatie vindt u in de patiëntenfolder 'Ketenzorg bij diabetes mellitus type 2 - Uw zorg, onze zorg'. In deze folder staat ook bij welke zorgverleners u terecht kunt en hoe het zit met eigen bijdragen en het eigen risico.
-
Meer informatie over de voetzorg bij diabetes vindt u in de folder 'Diabetische voet - Uw zorg, onze zorg'. Verwijst uw huisarts u naar een podotherapeut of medisch pedicure? Kiest u dan uit de flyer een dietiste, medisch pedicure en/of podotherapeut indien u de zorg vergoed wilt krijgen.
-
Meer informatie over het PRISMA voorlichtingsprogramma vindt u in de folder 'PRISMA training - Grip krijgen op uw leven met diabetes'. En hier op de website kunt u zien wanneer de PRISMA trainingen worden gegeven.
-
Meer informatie over de data en de onderwerpen van het Diabetes Café in 2019 vindt u hier.